Reportáže

Choltice 20.4.2013
22.04.2013 08:55

7.kolo Českého poháru

Ačkoli předpověď počasí na sobotu byla víceméně apokalyptická (náhlý pokles teploty o desítky stupňů, pokud nebude pršet, bude strašně pršet, nebo i sněžit) účast byla impozantní a odpovídala dřívější účasti na špičkových závodech. Snad i díky kolektivní pozitivní energii klubu Kentaur (nemají ani houpacího koníka), snad díky značné účasti klimatofobů, snad díky skupinovému mocnému voodoo- bylo pěkně. Sice zataženo, ale pěkně.

Soutěž byla postavena opět v zámeckém parku, ale v naprosto nezvyklém uspořádání a obvyklé předpoklady typu "na sedmičce na sněžné koze tě doženu" se nenaplnily. Kdo si přišel pouze nahrabat body, byl zklamán.

Trať byla vyvážená a se značným podílem velkých a kvalitních terčů. Zlomyslných terčů přibylo a kromě obligátního krokodýlka jsem napočítal další tři, ale ty zase byly vyváženy vyslovenými "dávačkami". Bohužel velké terče byly nějak zakleté a ačkoli byly postaveny zdánlivě v ideálních tréninkových podmínkách , občas rozplakaly i sveřepého Gargamela- viz. fotogalerie.

Znakem letošní soutěže byly bacily v ústí tunelu. Jezevec a lištička před vyhnilým impozantním dubem značně stresovali střelce.

Vynikající střelecký zážitek. Závody jako Choltice velice přispívají vysoké kvalitě Českého poháru a pro milovníky kvalitní lukostřelby jsou vysloveně požitkem.

Další kolo Českého Poháru bude 18.5. v Srbsku u Berouna. Pořádají Pražské Větve a doufáme, že budete opět spokojeni